Interieur trends, volgen of laten passeren?

Gepubliceerd op 28 april 2023 om 14:40

Interieurtrend 2023: 

We gaan weer licht! 

Lichte meubels, kleden, kussens en accessoires, je ziet het overal. De woonbladen en de toonaangevende winkels adverteren met beige, offwhite, zandkleuren en spierwitte meubels en decoratie.

Zoals met iedere mode word je er door geïnspireerd en wil jij dat ook. Maar wat als je net een vermogen aan die zwarte kast hebt gespendeerd en vorige week nog een donkerbruine marmeren salontafel hebt aangeschaft?

Geen paniek. Je kunt het prima combineren

Wanneer mensen denken aan een licht interieur, denken ze vaak aan witte muren, lichte meubels en veel natuurlijk licht. Hoewel dit zeker kan zorgen voor een frisse en luchtige uitstraling, kan het ook een beetje saai worden. Daarom is het interessant om na te denken over het toevoegen van donkere elementen in een licht interieur. 

Het toevoegen van donkere elementen creëert contrast in een interieur. Het kan helpen om de aandacht te vestigen op bepaalde elementen in de ruimte. Als je bijvoorbeeld een zandkleurige muur hebt met een donker gekleurd kunstwerk eraan, zal het er meer uitspringen en opvallen.

Het toevoegen van donkere elementen kan ook helpen om diepte en dimensie aan een ruimte te geven. Als je alleen maar lichte kleuren gebruikt, kan een interieur er plat en tweedimensionaal uitzien. Door donkere elementen toe te voegen, zoals een zwarte kast of een donkerbruine tafel, voeg je visuele diepte toe aan de ruimte.

Zwarte elementen geven een gevoel van elegantie en stijl aan een interieur. Ze zorgen voor een luxe uitstraling en voegen een gevoel van raffinement toe aan een interieur.

Hoewel zwart een sterke kleur is, kan het ook als een neutrale kleur worden beschouwd. Kortom, als je een licht interieur spannender wilt maken en wat meer diepte en contrast wilt creëren, kun je zeker donkere elementen toe voegen, dus laat jouw donkere favoriete spullen vooral lekker staan! Zo kun je de laatste trends gewoon volgen zonder dat er een totale make-over nodig is.